Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕΙΥΧ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ!

 

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ 9ΠΜ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Στην τρομοκρατία απαντάμε με αγώνα


Πριν από δυο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούσε να υλοποιήσει τις συμφωνίες της με την ΕΕ δημιουργώντας μια υπερδομή προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας. Αφού η ΝΔ και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με υπουργό τον συμπατριώτη μας κ. Μηταράκη,  δεν κατάφερε με τα ΜΑΤ να κάμψει τις κινητοποιήσεις μας, προσπάθησε να μας πιάσει στον ύπνο, αλλά ούτε αυτό της βγήκε. Ανήμερα των Θεοφανίων εκατοντάδες Χιώτες υποδεχτήκαμε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Πελαγίτης», που μετέφερε τα μηχανήματα για το έργο της υπερδομής. Γι’ αυτήν την κινητοποίηση 20 άτομα δικάζονται τη Δευτέρα 11 Μάρτη. Ανάμεσά τους βρίσκονται εκλεγμένοι σωματείων και μαζικών φορέων του νησιού, στελεχών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, στελεχών της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Άρης Μιχαλάκης. 

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συμμετείχε ενεργά σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που καλούσαν οι λαϊκές συνελεύσεις των χωριών της βόρειας Χίου και των φορέων. Συμμετείχαμε σε δεκάδες κινητοποιήσεις στο Θόλος, αυτοκινητοπορείες, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις μαζί με εκατοντάδες Χιώτες. Διατρανώνοντας το αίτημά μας ότι δεν θα αφήσουμε το νησί μας να γίνει αποθήκη ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους κυνηγημένοι από πολέμους, πείνα κλπ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να φτιάχνει υπερδομές εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών θα έπρεπε να πιέζει ΕΕ και Τουρκία έτσι ώστε να δίνονται έγγραφα στους ξεριζωμένους στο έδαφος της Τουρκίας για να μπορούν να πηγαίνουν απευθείας στις χώρες που επιθυμούν. Είναι όμως βουτηγμένη μέχρι τα μπουνιά στο αίμα των λαών της Μέσης Ανατολής απο την σφαγή των Παλαιστινίων μέχρι τον πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ στο έδαφος της Ουκρανίας. 

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την διώξει των 20. Θεωρούμε ότι είναι συνέχεια της πολιτικής της καταστολής των αγώνων του λαού μας. Δεν μας τρομοκρατούν. 

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χίου και τη Διοίκηση του ΕΚΧ να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης των Σωματείων μας και τη δίωξη συνδικαλιστών που διεκδικούν να μην υπάρχουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας και να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες προορισμούς τους. 

Φωνάζουμε δυνατά: 

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ 

ΔΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: Να παρθούν άμεσα μέτρα στους χώρους δουλειάς για τον καύσωνα

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ Να παρθούν άμεσα μέτρα στους χώρους δουλειάς για τον καύσωνα Διανύουμε μέρες παρατεταμένου καύσωνα και ήδη από καταγγελίες συναδέλφων και τις παρεμβάσεις του σωματείου αυτές τις μέρες, επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα supermarkets, στις αποθήκες, στα πολυκαταστήματα αλλά και γενικότερα στο εμπόριο, στις μεταφορές, στα delivery, στους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, beach bar κλπ) και στον επισιτισμό είμαστε  εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να λαμβάνονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας μας. Κλιματιστικά που υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου, χώροι διαλείμματος ακατάλληλοι ή ανύπαρκτοι, εργαζόμενοι στις παραλαβές που δουλεύουν στο καταμεσήμερο, αντίστοιχα και στη διανομή των προϊόντων. Τα περί αυστηρών συστάσεων του Υπουργείου εργασίας προς την εργοδοσία είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Η πραγματικότητα είναι ότι τα μέτρα της υγείας και της  ασφάλειας μας στους εργ