ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Δυναμική διαδήλωση νησιωτών για στελέχωση και χρηματοδότηση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας
της Δευτέρας.
Σε μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπρόσωποι 178 φορέων και εργατικών σωματείων, από τη Ρόδο ως τη Λήμνο και τη Σάμο μέχρι την Κύθνο, που προσυπέγραψαν το κοινό πλαίσιο πάλης για την υγεία συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο διατρανώνοντας «γιατροί, νοσηλευτές, με μόνιμη δουλειά, χρειάζονται επειγόντως σε όλα τα νησιά».
Μετά τη συνάντηση
με την υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έδωσε καμία δέσμευση στα αιτήματα τους. Επεσήμανε ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή, μόνο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» και τόνισε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλο τον λαό.
Ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου μετέφερε την κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους των νησιών. Υπογράμμισε ότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες και «χάνουμε συνανθρώπους μας τζάμπα και άδικα». «Να σταματήσει η εγκατάλειψη» τόνισε και επεσήμανε πως «συντονίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που έχουν στην προμετωπίδα τους τη ζωή των ανθρώπων. Για υγεία που έχουμε χρυσοπληρώσει και απαιτούμε να έχουμε στον 21ο αιώνα».
Ο Παναγιώτης Νικήτας, πρόεδρος ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ σημείωσε ότι οι νησιώτες δεν συμβιβάζονται με τον θάνατο και την υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας. «Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και νικάμε» επεσήμανε.
Ο Ιωάννης Κράτσας, εκ μέρους του συλλόγου γονέων ΑμεΑ Ικαρίας κατήγγειλε ότι οι ανάπηροι είναι ξεχασμένοι απ’ όλες τις κυβερνήσεις. «Ένας τετραπληγικός πρέπει να διανύσει έως και δύο ώρες στην καλύτερη περίπτωση για να φτάσει στο νοσοκομείο» κατήγγειλε.Η Ιωάννα Λάμπρου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου σημείωσε ότι στη Κω, με μόνιμους 35 χιλιάδες κατοίκους δεν υπάρχει παθολόγος και πνευμονολόγος.