Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των δημόσιων δομών Υγείας

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΙΟΥ

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των δημόσιων δομών Υγείας 


Μαζική και δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία της Χίου, με αφορμή την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, που οδήγησε πρόσφατα σε ένα νέο θάνατο.

Τα αιτήματα αφορούσαν τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου Χίου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων που λειτουργούν κάτω από τα όριά τους.

Η συγκέντρωση αποτελεί βήμα κλιμάκωσης μιας σειράς διαμαρτυριών για την Υγεία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Χίου, της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χίου, του Εμπορικού Συλλόγου. Τα καταστήματα της Χίου έμειναν κλειστά, ενώ στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό κέντρο Χίου.

Το κοινό πλαίσιο αγώνα που στηρίχτηκε από σειρά φορέων καταδικάζει την πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που βήμα το βήμα εμπορευματοποιούν την υγεία, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, ενώ υποβαθμίζονται οι δημόσιες δομές στο νησί στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ».

Οι φορείς καλούν το λαό να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων της τοπικής διοίκησης σε δήμο και περιφέρεια, που τελευταία και κάτω από την πίεση και τη λαϊκή αγανάκτηση δήλωναν τη στήριξή τους στα αιτήματα των φορέων.

Το λόγο πήραν σειρά εκπροσώπων σωματείων και φορέων που εξέφρασαν το αίτημα για πλήρη στήριξη του ΕΚΑΒ, ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο με δύο ασθενοφόρα, για πλήρη και επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Αποφάσεις στήριξης πήραν το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου, το Σωματείο ΕΚΑΒ Χίου, το Σωματείο των ΟΤΑ Δ. Χίου, το Σωματείο ΑμεΣΚΠ Χίου, η ΕΛΜΕ Χίου, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΠΕΣ-ΝΑΤ, η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Χίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, ο Σύλλογος Γονέων Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου, ο Σύλλογος γυναικών Χίου, ο Σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων, η Ένωση Γονέων Χίου και κηδεμόνων Χίου, το Κέντρο παιδιού και εφήβου. Επίσης, τα Τοπικά Συμβούλια Λαγκάδας Συκιάδας, Βολισσού και κοινότητας Βουνού.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εργαζόμενοι από το Δήμο και την Περιφέρεια που ήταν κλειστές, καθώς και εργαζόμενοι από το ΚΔΑΠμεΑ.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην κεφαλή, που έφτασε στο γραφείο του υπουργού Ν. Μηταράκη, όπου απουσίαζε. Το ψήφισμα επιδόθηκε στον γραμματέα του, όπως και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μιχαηλίδη. 

Οι συγκεντρωμένοι δεσμεύτηκαν για άμεση νέα κλιμάκωση του αγώνα.  

Στη συγκέντρωση, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, φάνηκε η αλληλεγγύη των εργαζομένων, καθώς μαζεύτηκαν 167 ευρώ ως ελάχιστη στήριξη στους απεργούς της «Μαλαματίνα».  

Πηγη:  902.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου