Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕΙΥΧ: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ- ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλούμε τους συναδέλφους μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε Σωματείο, Πολιτιστικό ή Αθλητικό Σύλλογο, τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε επαγρύπνηση παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας προστατεύοντας τα δάση, αγροτικές εκτάσεις, τον φυσικό μας πλούτο. Παράλληλα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με όποιον τρόπο μπορούμε στους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους:

·        στο Εργατικό Κέντρο Χίου από Δευτέρα  9 Αυγούστου έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου τις ώρες  10:00-12:00 και  18:00 – 19:00

Συγκεντρώνουμε: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασνά, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978250438

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικό Κέντρο Χίου να εξασφαλίσει χώρο στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου για να φιλοξενηθούν οι προσφορές των εργαζομένων. 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης, την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Είναι υποκριτικές και προκλητικές οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που "φορτώνει" για όλη αυτή την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και την «ατομική ευθύνη».

Λίγο καιρό νωρίτερα  οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωναν  με έπαρση ότι « ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους  καθορίζονται από το πρόγραμμα   πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την  «πράσινη ανάπτυξη».

Πως θα γίνουν « μπίζνες» στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι.

Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτό το σκοπό.

Η οργή είναι μεγάλη, χρειάζεται να μετατραπεί σε οργάνωση και δράση. Το κύριο είναι η ανθρώπινη ζωή.

Στο νησί μας χρειάζεται η μέγιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση γιατί μπροστά μας υπάρχουν δύσκολες μέρες. Ειδικά όταν όλες οι δυνάμεις επιχειρούν στα μεγάλα μέτωπα, με την υποστελέχωση που υπάρχει, είμαστε απροστάτευτοι!

Διεκδικούμε:

·        Χωρίς καμιά καθυστέρηση να  παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

·        Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

·        Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς  κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.

·        Να διασφαλιστεί  η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

·        Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.

·        Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου