Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ “HOT SPOT”! ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΦΥΛΑΚΗ!



Χίος 25/11/2019



Κινητοποίηση- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες- μετανάστες!
27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:00 στην πλατεία Βουνακίου
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ “HOT SPOT”!
ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΦΥΛΑΚΗ!
ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και ο ντόπιος πληθυσμό εξαιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και τη χώρα διαρκώς χειροτερεύει. Τα νησιά μας έχουν γίνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας.
Η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας - Ελλάδας, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθεί η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και μια σειρά από εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης και ορισμένοι τοπικοί παράγοντες, είναι καταστροφική για πρόσφυγες - μετανάστες και μόνιμους κατοίκους. Ευθύνεται γι' αυτό που ζούμε καθημερινά στα νησιά μας. Είναι πολιτική εγκλωβισμού, καταστολής, απανθρωπιάς, προβλέπει τη δημιουργία νέων hotspot, κλειστών κέντρων φυλακών, φέρνει πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Ο νέος νόμος για το άσυλο καταργεί κάθε διεθνές κατοχυρωμένο δικαίωμα για τους αιτούντες άσυλο. Θα φέρει μεγαλύτερη καταστολή, φυλακίσεις, απελάσεις, χωρισμούς και διάλυση οικογενειών.
Η τακτική της κυβέρνησης να μην κλείνει τα hotspot στα νησιά, να μην απεγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες, να τους μεταφέρει σε περιοχές που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή διογκώνει το πρόβλημα. Αφήνει περιθώριο καλλιέργειας ρατσισμού και ξενοφοβίας από κάποιους που εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού από τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό. Που "κουκουλώνουν" την αιτία του προβλήματος και "χτυπούν" το θύμα και όχι αυτόν που φταίει για τα προβλήματα που βιώνουμε.
Εμείς που, ως λαός, έχουμε πολλές φορές ζήσει τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη μετανάστευση δεν πρέπει να μένουμε απαθείς απέναντι στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία, στην Υεμένη, στα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, στην εξαθλίωση ανθρώπων και στον εγκλωβισμό τους στα hotspot. Δεν είναι αυτοί “εισβολείς” στη χώρα μας, στα νησιά μας, αλλά το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία και όποια άλλη δύναμη επιτίθεται στις χώρες τους, κατακλέβει το βιος τους, γεμίζει και τη δική μας χώρα με βάσεις του θανάτου.
Καλούμε τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στις 27 Νοέμβρη να πραγματοποιήσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις, απαιτώντας εδώ και τώρα να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών και να κλείσουν όλα τα hotspot.
Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.
Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, στο ΝΑΤΟ και στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή μας. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί η Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις και να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις που είναι ορμητήρια πολέμου και θανάτου. Να σταματήσουν οι επεμβάσεις στη Συρία και όπου αλλού.
Να εκφράσουμε αλληλεγγύη με κάθε τρόπο και πρώτα από όλα με τις διεκδικήσεις μας, στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας! Σε όσους έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους για τα κέρδη των ισχυρών. Να απομονώσουμε κάθε φωνή μίσους και ξενοφοβίας.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
·         Να κλείσουν τώρα όλα τα hotspot! Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά, όπως κι αν ονομαστεί!
·         Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα
·         Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κ.λπ. και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
·         Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Επανενώσεις οικογενειών. Κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες.
·         Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου σε όλους όσοι προέρχονται από χώρες πολέμων, χώρες που ζουν κάτω από κατοχή, καθώς και σε θύματα αντιδραστικών καθεστώτων.
·         Στα νησιά να υπάρχει ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
·         Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών. Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε δομές φιλοξενίας.
·         Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
·         Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
·         Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου