Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ προς τα σωματεια σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα: Συζητηση 1η Μαη - εξελιξεις στο εργατικό κίνημα


ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ –
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2019, 18:30
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΘΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ

Το Σωματείο μας στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας πέρα από την ενημέρωση των συναδέλφων για τη συγκέντρωση  εκείνης της μέρας, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη- συζήτηση για την "1η Μάη - εξελίξεις στο εργατικό κίνημα". Στην σύσκεψη αυτή καλούμε κάθε Σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε συνάδελφο που προβληματίζεται, αγωνιά, δεν βλέπει διέξοδο, κάθε συνάδελφο που καταλαβαίνει ότι πρόβλημα στη δουλειά του δεν είναι ατομικό.
Είναι ανάγκη όλοι εμείς που καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται ένας δρόμος προς όφελος των εργαζομένων, να βρεθούμε   από την πλευρά των συμφερόντων μας, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις των σύγχρονων αναγκών μας και τον ρόλο που χρειάζεται να παίξουν τα σωματεία.
          Η πρωτομαγιά σ’ όλο τον κόσμο είναι μέρα των εργατών. Είναι η μέρα που στο πέρασμα των χρόνων έχει βαφτεί με αίμα ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα αυτονόητα. Στην Ελλάδα εκατοντάδες οι αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους επειδή δεν έκαναν πίσω, πάλεψαν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και προσφυγιά.
          Το Σωματείο μας ακολουθεί το δρόμο αυτό, τον δύσκολο. Το δρόμο της αντίστασης, της οργάνωσης και της αντεπίθεσης. Το δρόμο όμως, που σύμφωνα και με την πείρα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι είναι ο μοναδικός που μπορεί να αποδώσει οφέλη.
          Τη στιγμή που η κυβέρνηση φορολοαπαλάσει ακόμα περισσότερο τους εφοπλιστές, κάνοντας τη φορολόγισή τους εθελοντική, την ίδια στιγμή συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Την ίδια στιγμή που αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται.
Την ίδια στιγμή που δίνονται 4δις ευρώ για το ΝΑΤΟ, μειώνονται οι δαπάνες για υγεία, παιδεία κλπ.
Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διαχειριστές του συστήματος και υπηρέτες των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προσφέρουν απλόχερα ανεργία, φτώχεια, θάνατο. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο. Δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!
Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους βρίσκεται οργανωμένα ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της. Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την Κοινωνική Ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.
Δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, της υπηρέτησης με κάθε τρόπο της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Να υπηρετούν όλοι οι εργαζόμενοι αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.
Η εγγύηση ότι δεν θα τα καταφέρουν είναι η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, απέναντι σε εργοδοσία και κράτος, είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά, για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε το δίκιο μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία. Να δώσει απάντηση στο παράρτημα Χίουτης συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, δηλαδή στην πλειοψηφία του ΕργατικούΚέντρου Χίου. Τα ψέματά τους ξεσκεπάζονται σιγά σιγά.
Την 1η Μάη πρέπει να εκφραστεί ένα ταξικό μαχητικό ρεύμα από όλους τους χώρους δουλειάς, σε μία μαζική, δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακιου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου