Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Στη μάχη για Συνέδριο χωρίς παρεμβάσεις από την εργοδοσία και μπράβους της πλειοψηφίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τη μάχη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), χωρίς την παρέμβαση της εργοδοσίας, αλλά και χωρίς μπράβους από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, έδωσαν από το πρωί του Σαββάτου 23 Φλεβάρη 2019 Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, από το πρωί δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, εκλεγμένοι από σωματεία όλης της χώρας, βρίσκονται στο ξενοδοχείο «NOVOTEL», για να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, προστατεύοντας παράλληλα και τη διαδικασία από τον εκφυλισμό.
Το «κερασάκι στην τούρτα» του εκφυλισμού έβαλε η παρουσία ένοπλων μπράβων μέσα στο χώρο του Συνεδρίου, που έπαιρναν «οδηγίες» από τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ δίνει εντολές στους μπράβους


«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία», ήταν η απάντηση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, απαιτώντας να αποχωρήσουν  οι ένοπλοι μπράβοι, και οι σεκιουριτάδες. Ανάμεσα στους μπράβους, που οι εργαζόμενοι πέταξαν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου, διαπιστώθηκε πως υπήρχε και ένας που έφερε γκλομπ και όπλο.
Μάλιστα οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν τόλμησαν να απλώσουν χέρι και να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. 
Ακραία προσβολή προς τους εργαζόμενους του κλάδου, που τους «βγαίνει το λάδι» στους χώρους δουλειάς για 300 και 400 ευρώ, χαρακτήρισε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας να οργανώσει Συνέδριο με «προστασία», ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους, κατήγγειλε επίσης τις συναλλαγές που «δίνουν και παίρνουν» ανάμεσα στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Έτσι, με «κεντρική συμφωνία», η ΔΑΚΕ σχεδιάζει να στηρίξει στην Ομοσπονδία τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, για ανταλλάγματα σε πόστα και καρέκλες.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργατοπατέρες της Ομοσπονδίας, τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που επιστράτευσαν τους ένοπλους μπράβους εναντίων των εργατών, τόλμησαν την ώρα που οι εργάτες πετούσαν έξω τους μπράβους να διαμαρτυρηθούν, ξεστομίζοντας ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει»...
Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ στην ΟΥΙΕ: «Παρά την προσπάθειά της να γίνει Συνέδριο συνέβησαν τα εξής:
1. Το Ξενοδοχείο "Novotel" έχει γεμίσει με μπράβους, "φουσκωτούς" από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.
2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.
3. Οι εργοδότες - συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».
Πάντως, πριν από λίγο, στο χώρο του Συνεδρίου, μπήκαν σύνεδροι της ΔΑΣ με μάσκες μαϊμούδων και κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «διευθυντής σούπερ μάρκετ» και «διευθύνων σύμβουλος ΑΕ», σατιρίζοντας την ωμή απόπειρα παρέμβασης της εργοδοσίας που έφτασε στο σημείο να κατεβάσει διευθυντές ως εκπροσώπους στο Συνέδριο.
Οι «μαϊμούδες σύνεδροι», έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους εργατοπατέρες της Ομοσπονδίας μέλη της πλειοψηφίας, προκαλώντας το γέλιο, αλλά και την χλεύη των υπόλοιπων συνέδρων.
Παράλληλα, έξω από το ξενοδοχείο, εργαζόμενοι και σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση, απαιτώντας: «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής.
Μήνυση για την παρουσία και την δράση ένοπλων μπράβων στο συνέδριο κατέθεσε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εκλεγμένων συνέδρων. Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν στην αστυνομία όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των μπράβων. Ανέφεραν όλα τα πραγματικά περιστατικά για την δράση των μπράβων και το γεγονός ότι έπαιρναν απευθείας εντολές από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην επίθεση των μπράβων σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους του ΔΣ του ΕΚΑ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός του για τον οποίο χρειάστηκε η λήψη ιατρικής βοήθειας στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".
Τη δεύτερη μέρα. 

Σε διάλυση οδήγησαν το μεσημέρι της Κυριακής το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ. 
Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποιώντας και το πρωί της Κυριακής συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο.
Το υποτιθέμενο Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει χτες Σάββατο, όμως οι αντιπρόσωποι διαπίστωσαν ότι στο χώρο τους περίμεναν διάφοροι «φουσκωτοί» που λειτουργούσαν ως «πόρτα» και έλεγχαν την είσοδό τους.
«Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά», είναι το σύνθημα στη συγκέντρωση παράλληλα με τις καταγγελίες για τη μετατροπή της ΟΙΥΕ σε ΑΕ.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Γιώργος Πέρρος κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «που χτες σουλατσάριζε και έδινε οδηγίες στους μπράβους» κατέθεσε μήνυση για «παρεμπόδιση» του Συνεδρίου. «Έχουν θράσος να μιλούν αυτοί που διέλυσαν το Συνέδριο, που δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν καν οι εργασίες του», τόνισε. Ενημέρωσε μάλιστα πως οι «συνδικαλιστές» αυτοί ζητούν «αποζημίωση» 100.000 ευρώ!
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων που έστησαν κουτί για...«έρανο» για να συμβάλουν στις αξιώσεις των εργοδοτικών συνδικαλιστών.
Όσο για την ταυτότητα και το ποιόν των ατόμων που συνάντησαν χτες οι εργαζόμενοι, τόνισε πως πρόκειται για ποινικά στοιχεία.
Ο Γ. Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους να προβληματιστούν για το ρόλο που μπορεί να έχει μια Ομοσπονδία, στην οποία ο πρόεδρος και η ηγεσία της έχουν ανοιχτούς διαύλους με τέτοια στοιχεία. «Τέτοια δημοκρατία με μπράβους και  νόθους τους τη χαρίζουμε», τόνισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει πραγματικό Συνέδριο.
Παράλληλα, κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την στήριξη αυτών των μεθοδεύσεων νοθείας και εκφυλισμού, υπενθυμίζοντας την παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του εργατικού κέντρου Κατερίνης, τον ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης κ.α. Εμείς θέλαμε και θέλουμε να γίνει συνέδριο, αλλά συνέδριο εργατικό, όχι με μπράβους και νόθουςσημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι με τη στάση τους τα σωματεία και οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα και μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, για την απάντηση που θα δοθεί αν οι εργατοπατερες επιχειρήσουν τα ίδια.

Τις καταγγελίες της ΔΑΣ για το όργιο νοθείας και ωμής παρέμβασης της εργοδοσίας, υπενθύμισε ο Θανάσης Γκώγκος, τονίζοντας ότι η χτεσινή παρουσία των μπράβων στο χώρο ήταν αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής και μέσο για τη διασφάλιση της. Στηλίτευσε ακόμα τις προσπάθειες «συμψηφισμού» της παρουσίας μπράβων με την κινητοποίηση συνδικάτων που επιχειρούν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας είναι προκλητικοί.
«Η κυβέρνηση και η αστυνομία γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που ήρθαν να απειλήσουν εργαζόμενους», τόνισε και ξεκαθάρισε την ανάγκη για Συνέδριο με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Παρέμβαση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για απαράδεκτο «ρεπορτάζ»

Συνδικαλιστές της ΔΑΣ χθες, σε επικοινωνία με τους αρμόδιους του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατήγγειλαν το απαράδεκτο κείμενο που αναμετέδωσε το πρακτορείο και αναπαράχθηκε από σειρά μέσων, το οποίο διαστρέβλωνε την πραγματικότητα όσων συνέβησαν στο Συνέδριο, με εντολή προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου.
Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, στην επικοινωνία τους με το ΑΠΕ, επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε δημοσιογράφος στο χώρο του Συνεδρίου.  
Στο κείμενο ήταν εξαφανισμένη η παρουσία μπράβων στο Συνέδριο, εμφανίζονταν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο ως «εισβολείς», ενώ με περίτεχνη κοπτοραπτική είχε προστεθεί  στο «ρεπορτάζ» ανακοίνωση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας που είχε βγει πριν τρεις ημέρες, θάβοντας παράλληλα το γεγονός ότι υπήρχε σειρά ανακοινώσεων - καταγγελιών από σωματεία και το ΠΑΜΕ για το όργιο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης μπροστά στο Συνέδριο.
Πηγή: 902.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου