Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

44η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11/2017 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 17:30

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, καλεί τα μέλη μας και τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν μαζικά στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 2017 στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οδό Μιχάλων στις 17:30.
        44 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία δίνουμε τις σημερινές μάχες του λαού συντονίζοντας τα αγωνιστικά μας βήματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν θα σταματήσει την αντιλαϊκή επίθεση. Αποδείχθηκε ο καλύτερος συνέταιρος της ΕΕ, του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων και ετοιμάζει νέες θυσίες μέσω του 3ου μνημονίου. Δεν υπάρχει πάτος στον κατήφορο για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αύξηση της ημιαπασχόλησης,  χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες. Μέσω του προϋπολογισμού νέες μειώσεις στις δαπάνες για υγεία παιδεία, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Για όλα αυτά παίρνουν συγχαρητήρια από ΗΠΑ-ΕΕ και Έλληνες βιομήχανους!
Σε αυτό το δρόμο η κυβέρνηση μπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι εξασφαλίζει τη «σταθερότητα» και την «ειρήνη» στην περιοχή, ενώ στην πραγματικότητα διεκδικούν ματωμένο μερίδιο στην πίττα για τους Έλληνες καπιταλιστές. Γι’ αυτό αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας και μας φορτώνει με 2,5 δις δολάρια για την αναβάθμιση των F16, που θα αξιοποιηθούν μόνο για το ΝΑΤΟ.
Τα συνθήματα από την πύλη του Πολυτεχνείου «έξω αι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ», αλλά και αυτά που φώναζαν οι φοιτητές τις μέρες εκείνες καθώς και εκείνοι που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της χούντας στις φυλακές και στις εξορίες, είναι εκείνα που χρειάζεται να ηχήσουν δυνατά και σήμερα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά. Είναι χρέος μας να καταδικάσουμε και να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται και εξυμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και βρωμίζει την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.
Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Οργανωνόμαστε στο ταξικό σωματείο μας στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ο μόνος δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του διεκδικώντας τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.
Ο ξεσηκωμός το 1973 δίνει απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η πάλη του λαού δεν έχει αποτέλεσμα, ότι είναι μάταιη, ότι ο αντίπαλος είναι ανίκητος.


ΔΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου