Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Η ΔΑΚΕ στηρίζει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εργοδοσίας στο «σωματείο» - μηχανισμό των σούπερ μάρκετ

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με το εργοδοτικό όργιο των αρχαιρεσιών του «σωματείου» - μηχανισμού της εργοδοσίας με τον τίτλο «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καταγγέλλοντας το «κουρέλιασμα» του νόμου 1264 για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και της πρόβλεψης που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του συγκεκριμένου «σωματείου» - μηχανισμού κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Ακολούθησε δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ, που έκανε λόγο για «δήθεν πρόσθετη παρέμβαση» και κατηγορούσε για «τραμπουκισμούς» και «τρομοκρατία» το ΠΑΜΕ, σε μια προσπάθεια να κάνει το μαύρο άσπρο.
Για το ζήτημα αυτό συγκαλείται την Παρασκευή 6 Οκτώβρη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΥΕ. Η συνεδρίαση γίνεται μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς τις υπογραφές των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόσκληση που αποστέλλει η ΟΙΥΕ στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου χαρακτηρίζει αντικαταστατική και παράνομη την πρόσθετη παρέμβαση που έγινε εκ μέρους της Ομοσπονδίας υπέρ του «σωματείου» και ζητά την ανάκλησή της.
Στο μεταξύ, τη δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ, Π. Κυριακούλια, που αναρτήθηκε σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης», προσυπέγραψε και ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης. Είχε προηγηθεί η δικηγόρος που διεξάγει τις εκλογές, που δεν δίστασε να πάρει θέση στην οξυμένη αντιπαράθεση και να μεροληπτήσει φανερά υπέρ του εργοδοτικού ψηφοδελτίου.
Σε δελτίο Τύπου του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Θα μπορούσε να προσδιορίσει κάποιος ως τυχαίο γεγονός την αποχώρηση της ΔΑΚΕ από τη συζήτηση στο ΔΣ του ΕΚΑ με θέμα τις αρχαιρεσίες αρχαιρεσίες στο σωματείο-μηχανισμό των super market, ή τυχαίο και συμπτώσεις αυτά που παρατηρούνται σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες όσον αφορά το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Όταν όμως ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ επισημοποιεί δημόσια τη στήριξη του στη δήλωση του γγ της ΟΙΥΕ όπως και η πρόεδρος-δικηγόρος της εφορευτικής επιτροπής, τότε τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Είναι προφανές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προχωρούν από κοινού στην άλωση των σωματείων, επιχειρούν να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της παρέμβασης και του ελέγχου της εργοδοσίας στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Οι "αρχαιρεσίες" σε αυτό το σωματείο-μηχανισμό ζέχνουν από την κορυφή ως τα νύχια».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕΙΥΧ: Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ   Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην «επιλεκτική» κρατική ανυπαρξία Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 9 Σεπτεβρίου 2023, από 8:00 έως   14:00. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πλημμυρών της Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά γίνομαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να προστατέψει τη   ζωή και την περιουσία, ενώ υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στις ταράτσιες σπιτιών. Η πολιτική της ΕΕ που ακολουθούν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και έχουν κυβερνήσει όλα αυτά τα χρόνια θεωρεί κόστος τα έργα θωράκισης αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά με αποτέλεσμα κάθε φορά να μετράμε τις πληγές μας και νεκρούς. ‘Εχουν τεραστια ευθύνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.  Για αυτό ξεκινάμε να μαζεύουμε είδη πρώτους

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ   ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο 10ημερο θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα στην χώρα με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη ζωή των εργαζομένων, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και να υποχρεώσουν τους εργοδότες στην εφαρμογή και την τήρηση τους, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Στο ζήτημα της προστασίας της ζωής δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν φτάνουν οι συστάσεις που κατ’ έθιμο εκδίδουν κάθε χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου και το Υπουργείο Εργασίας. Χρειάζεται να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική εφαρμογή των καταλλήλων μέτρων. Η κατάσταση

ΣΕΙΥΧ: υποψηφιότητες για αρχαιρεσίες του Σωματείου

  Εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής ενημερώνουμε τους συναδέλφους,  Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αποφάσισε την διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελικτικής Επιτροπής, αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Χίου και για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  Οι εκλογές θα διεξαχθούν τις παρακάτω ημερομηνίες: Τετάρτη 15 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Πέμπτη 16 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου  Παρασκευή 17 Μαίου 2024 από τις 13:00 έως 21:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου Σάββατο 18 Μαίου 2024 απόΣ 11:00 μέχρι 15:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου και από τις 17:00 έως 20:00, στο κοινωνικό γραφείο της Λαγκαδάς  Κυριακή 19 Μαίου 2024 από τις 10:00 έως 12:00, στα Νένητα και στις 18:00 έως 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Όσοι θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα ατομικά ή οι συνδυασμοί παρατάξεων θα πρέπει να παραδώσου